Tort de biscuiti

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Torturi
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 8 linguri      zahar tos
  • 800 ml      lapte
  • 7 linguri      faina
  • 375 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Ingrendiente: un pachet de biscuiti petit 450 grame, 800 ml lapte, 8 linguri zahar, 6 pachete ciocolata calda, 375 grame margarina unirea, 7 linguri de faina, esenta rom, ornamente pentru tort.

2. Se fierbe laptele, separat se amesteca intr-un bol mai mare faina, ciocolata calda si zaharul. Se ia laptele de pe foc, se incorporeaza ingrenditentele mentionate mai sus, amestecam cu grija ca sa nu se faca cocoloase punem compozitia la flacara potrivita, incorporam margarina in bucatele mici si fierbem cateva clocote.

3. Compozitia se raceste 2-3 minute, adaugam esenta de rom. Pregatim o tava 40 pe 30 cm, asezam un rand de biscuiti, un strat de crema si continuam operatiunea pana la final. Ultimul strat sa fie crema. Facultativ ornamentam tortul. Se da la rece aproximativ 2 ore . Timpul de preparare al tortului este de aproximativ de 30 de minute. In maxim 3 ore tortul poate fi consumat.


Retete similare