Tort de biscuiti

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Torturi
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 5 pliculet      zahar vanilat
  • 1000 grame      zahar tos
  • 3000 ml      lapte
  • 25 linguri      faina
  • 500 grame      margarina Unirea pentru creme

Mod de preparare

1. Se pun pe foc laptele, margarina taiata cubulete, zaharul, se lasa pe foc pana se topeste margarina. Se lasa la racit apoi se ia din aceasta compozitie 500 ml intr-un castron si se adauga faina in ploaie pana devine omogena, se amesteca foarte bine sa nu aiba cocoloase. Dupa aceea se iau 250 ml tot din aceasta compozitie si se adauga cacaoa, se amesteca foarte bine, sa fie cremoasa si fara bule.

2. Se pune pe foc oala cu laptele racit si se amesteca cu faina si cacaoa pana incepe sa se ingroase. Se pune esenta si zaharul vanilat apoi putina sare. Se amesteca in continuare cu o lingura de lemn. Trebuie amestecat continuu ca astfel se prinde de fundul oalei si se afuma.

3. Dupa ce crema s-a racit se adauga alunele pisate si se amesteca bine. Se pun biscuiti intr-o tava si se pune pe fiecare bicuite cate o lingurita de crema, dupa aceea se adauga cate un biscuite pe deasupra celuilalt biscuite. Dupa ce puneti trei randuri asa, puteti intinde crema normal, ca la orice tort. Biscuitii nu trebuiesc insiropati. Il lasati cam 4-5 ore si puteti sa-l serviti. Se imbraca tot in crema si se adauga pe deasupra nuca de cocos si se rade ciocolata.


Retete similare