Tort de capsuni

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Torturi
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 500 ml      Frisca
  • Capsuni      fructe
  • 200 grame      zahar tos
  • 10 buc      oua
  • 16 linguri      faina
  • 20 grame      margarina Unirea pentru creme

Mod de preparare

1. 10 oua separate albus de galbenus, albusul se bate spuma cu 14 linguri de zahar,4 linguri apa unde se adauga 14 linguri faina alba,si galbenusul de oua frecat cu un pic de sare, compozitia se pune intr-o tava unsa cu margarina Unirea si tapetata cu faina, se coace la foc potrivit

2. Din 1 kg capsuni alegem cateva mai frumoase pentru ornat, iar din restul de capsuni facem un sirop cu 150 gr zahar amestecat pana la dizolvare. Dupa racirea blatului il taiem in doua. Primul blat il insiropam cu siropul de capsuni peste care punem frisca batuta,

3. Al doilea blat il imbracam cu frisca si il ornam dupa plac cu capsuni ramase pentru ornat.


Retete similare