Tort de checuri

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Torturi
Dificultate
Timp 120 min

Ingrediente

  • 4 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 11 linguri      zahar pudra
  • 5 linguri      ulei
  • 100 grame      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 3 pliculet      zahar vanilat
  • 24 linguri      zahar tos
  • 12 buc      oua
  • 400 ml      lapte
  • 13 linguri      faina
  • 500 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se fac 2 checuri (unul alb si unul negru) astfel: Se separa 10 oua, se bat albusurile spuma cu 15 linguri zahar tos si un praf de sare, se adauga galbenusurile ( amestecate cu 10 linguri apa rece), se adauga faina ( amestecata cu 1 plic praf de copt), uleiul, 1 esenta de vanilie. Se separa compozitia in 2 parti egale, dintre care 1 se amesteca cu cacao pana se face neagra. Se baga la cuptorul incins in prealabil la 180-200 grade C.

2. Crema: 1/2 pachet margarina Unirea se caleste pe foc cu 3 linguri faina, se adauga 400 ml lapte si se amesteca pe foc pana se obtine o crema ca un colarez. Separat, se freaca ( nu pe foc) un pachet de margarina Unirea cu 8 linguri zahar pudra, iar dupa ce prima s-a racit, se pune cate o lingura in aceasta si se amesteca in continuu. La sfarsit, se pune 1 fiola esenta de fistic sau migdale.

3. Glazura: o cescuta de apa se fierbe cu 7 linguri de zahar pana se face un sirop mai gros, apoi se adauga 5 lingurite cacao( tot pe foc). Separat, se freaca 2 galbenusuri cu 3 lingurite zahar pudra. Dupa ce s-a racit (siropul) putin, se adauga galbenusurile frecate cu 1/2 pachet margarina Unirea. Se tine la rece pana se face mai groasa, buna de intins.


Retete similare