Tort de ciocolata cu visine

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Torturi
Dificultate
Timp 200 min

Ingrediente

  • 700 ml      Frisca
  • 350 grame      ciocolata
  • 30 grame      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 90 grame      zahar tos
  • 11 buc      oua
  • 90 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Pentru blat avem nevoie de 8 oua. Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul, se bate in continuare pana devin o crema groasa, se adauga galbenusurile, margarina topita la microunde, dar rece, apoi faina amestecata cu cacao si praful de copt. Se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se baga la cuptorul preincalzit la foc potrivit cam 40 de minute. Cand blatul este copt se scoate, se lasa sa se raceasca si se taie in 3 felii pe orizontala.

2. Pentru sirop avem nevoie de 50 g ciocolata, 300 ml apa calduta, 2 linguri rom, dulceata de visine. Se goleste dulceata intr-un vas si se pune peste ea apa calduta. Se lasa 2-3 minute, apoi se strecoara visinele printr-o sita pe o craticioara. Se pune apa, care s-a scurs, la foc impreuna cu 50 g ciocolata si se da in cateva clocote. Daca dulceata este mai groasa si are sirop putin se pune mai multa apa. Se lasa la racit, apoi se adauga 2 linguri rom de calitate. Pentru crema se folosesc cele 3 galbenusuri de la ouale ramase. Acestea se pun pe baie de abur sau pe ochiul mic cu o tabla deasupra, impreuna cu 150 g ciocolata rupta bucatele intr-o craticioara. Se amesteca continuu, pana ciocolata se topeste si crema se omogenizeaza. Se da jos si se raceste cu fundul in apa rece, amestecand continuu. Cand este rece se adauga peste 600 ml frisca batuta.

3. Se monteaza tortul. In tava in care a fost copt blatul se pune un celofan, se pune o felie de blat, se insiropeaza cu siropul racit, se pune 1/2 din crema, se presara un strat generos din visinele scurse, apoi din nou o felie de blat insiropat, restul de crema, visine si ultima felie de blat. Se acopera cu folia de celofan si se da la rece pentru 2-3 ore. Cand s-a racit, se scoate din tava pe un platou si se acopera cu glazura facuta din 150 g ciocolata topita la foc mic cu 3-4 linguri de frisca lichida. Deasupra se fac floricele din 100 ml frisca batuta amestecata cu 1 lingura de glazura si visine din dulceata.


Retete similare