Tort de ciocolata

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Torturi
Dificultate
Timp 180 min

Ingrediente

  • 250 grame      ciocolata
  • 510 grame      zahar tos
  • 8      oua
  • 60 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Blatul Ingrediente: 6 oua, 6linguri (60g) zahar, 4linguri (60g) faina, 2 linguri (20g) cacao, esenta de vanilie 1. se separa albusurile de galbenusuri ; 2. albusurile se bat spuma cu 4 lg de zahar iar galbenusurile cu restul; 3. se amesteca lejer albusurile cu galbenusurile plus esenta de vanilie; 4. se cerne faina impreuna cu cacao si se adauga peste compozitia de ou amestecand usor 5. se coace intr-o forma rotunda tapatata cu hartie de copt ,la foc potrivit

2. Crema Ingrediente: 2 oua, 50 gr cacao, 200 gr zahar, 250 g margarina Unirea Original, esenta rom Ouale, zaharul si apa se amesteca intr-un ceaunel si se fierb pe baie de apa pana la proba de fir (atunci cand luam compozitie cu doua degete si indepartandu-le se formeaza un fir). Se adauga cacao si se lasa 10 min sa se mai raceasca, dupa care incepem sa mixam adaugand bucati de margarina pana ce o incorporam pe toata. La final se aromatizeaza cu esenta de rom.

3. Ingrediente sirop 250 gr zahar, 400 ml apa, esenta de rom Ingrediente glazura: 250 gr ciocolata, 150 ml frisca, 50 gr margarina Unirea Original Blatul racit se taie in 3 foi se insiropeaza cu siropul de zahar fiert ,racit si aromatizat cu rom, asezam crema uniform intre foile de blat, astfel formandu-se tortul. Il tinem la frigider cateva ore bune dupa care il glasam cu glazura preparata astfel: Ciocolata, frisca si margarina Unirea se pun intr-un vas la foc mic pana ce se topeste foarte bine amastecand mereu. O folosim dupa ce am lasat-o un pic sa se racoreasca. Dupa ce l-am glasat il decoram dupa bunul plac. Eu l-am decorat cu frunze din ciocolata si alune.


Retete similare