Tort de ciocolata

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Torturi
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 100 grame      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 2 ceasca      zahar tos
  • 6 buc      oua
  • 200 ml      lapte
  • 4 linguri      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Zaharul, cacaoa si laptele se fierb ca o crema groasa si pana cand nu s-a racit se adauga margarina Unirea frecata bine. Din compozitia aceasta se scoate un pahar pentru glazura. Restul se freaca cu cele 6 galbenusuri, unul cate unul apoi se adauga 4 linguri de faina amestecate cu praful de copt.

2. Separat se bat cele 6 albusuri. Se amesteca totul bine si se coace in forma de tort unsa si tapetata cu faina. Se coace la foc mijlociu circa trei ferturi de ora.

3. Se taie cand este rece cu un cutit lung si se unge la mijloc cu piureul de castane apoi se orneaza cu glazura.


Retete similare