Tort de ciocolata

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Torturi
Dificultate
Timp 120 min

Ingrediente

  • 38 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 200 ml      Frisca
  • 1 pachet      praf de copt
  • 2 grame      zahar vanilat
  • 6 buc      oua
  • 6 linguri      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Pentru blat: se separa ouale, se bat albusurile bine cu un praf de sare, galbenusurile se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat, apoi se amesteca impreuna. Se adauga faina in ploaie amestecata cu praful de copt. Se pune intr-o tava unsa cu ulei si hartie de copt, se coace la foc potrivit 25-30 minute.

2. Pentru crema se pun intr-o craticioara la foc mic ouale si zaharul, apoi laptele si faina se amesteca bine incontinu pana se ingroasa. Se trage de pe foc si se adauga ciocolata si esenta de rom. Apoi se lasa la racit si se amesteca cu margarina.

3. Pentru sirop se caramelizeaza zaharul apoi se adauga apa se da in cateva clocote si se trage de pe foc se lasa sa se raceasca putin si apoi se pune putin aesenta de rom. Frisca se bate tare. Ciocolata de menaj se topeste cu putina margarina si cam. 50 ml frisca lichida. Blatul copt si racit se taie in doua se insiropeaza se umple cu crema, deasupra se pune ciocolata topita si se orneaza dupa preferinta cu frisca si bombonele decorative.


Retete similare