Tort de ciocolata

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Torturi
Dificultate
Timp 45 min

Ingrediente

  • 1 lingurite      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 1 lingurite      Bicarbonat de sodiu
  • 6 linguri      ulei
  • 2 linguri      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 2 pliculet      zahar vanilat
  • 2 cana      zahar tos
  • 8 buc      oua
  • 1000 ml      lapte
  • 14 linguri      faina
  • 350 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Blat: 6 ouă, 6 linguri zahăr, 6 linguri faina, 1 praf de copt, 6 linguri ulei. Se bat albuşurile spuma, cu o lingură făină şi cele 6 linguri de zahăr. Separat gălbenuşurile se freaca cu cele 6 linguri ulei şi se amesteca cu albuşurile frecate, se adaugă făina mestecând de jos în sus se tapetează forma de blat cu făină şi margarină Unirea, se toarnă compoziţia în ea. Se bagă la cuptor, timp de 20-25 min.

2. Crema: 8 linguri făină, 1000ml lapte, 1 cană zahăr, 2 ouă, 2 linguri cacao Se încălzeşte laptele cu zahărul se amestecă cu cele 2 ouă bătute spumă cu făina la foc mic cu telul. Când compoziţia se îngroaşă se ia de pe foc şi se adaugă în ea margarina Unirea, mestecând în compoziţie.

3. Blatul se taie în 3 felii, se însiropează primul blat, se adaugă crema răcită, se adaugă al doilea blat apoi crema şi tot aşa. Se înveleşte tortul în cremă, frişcă, se tapează cu alune, nuci ciocolată rasă.


Retete similare