Tort de clatite imbracat in ciocolata

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Torturi
Dificultate
Timp 45 min

Ingrediente

  • 10 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 100 grame      zahar pudra
  • 250 ml      Frisca
  • 500 grame      ciocolata
  • 3 pliculet      zahar vanilat
  • 150 grame      zahar tos
  • 1 buc      oua
  • 400 grame      faina
  • 200 grame      margarina Unirea pentru creme

Mod de preparare

1. Pentru a prepara tortul avem nevoie de 10 sau 15 clatite mai groase. Compozitia o vom prepara astfel: punem intr-un bol 400g de faina peste care punem 1 ou 3, plicuri de zahar vanilat cu 50 gr zahar si putina sare, peste care turnam apa minerala pana devine o pasta nu foarte groasa.

2. Crema: 200gr de ciocolata o radem intr-un bol peste care punem 100ml frisca fierbinte amestecam totul pana devine de consistenta unei creme normale, vom amesteca pana se toapeste toata ciocolata. Dam crema la racit iar intre timp batem spuma o margarina Unirea cu 100 gr zahar praf, peste care adaugam crema de ciocolata racita si o esenta de vanilie. Cu crema obtinuta umplem clatitele si le asezam una peste alta pana formam un tort.

3. Punem tortul la rece pana preparam ciocolata pentru exterior, Intre timp din 250-300gr de ciocolata rasa cu 150 ml frisca preparam o crema ca ce-a de mai sus cu care am umplut clatitele (doar fara margarina) cu crema obtinuta vom imbraca tortul. Vom orna dupa preferinte.


Retete similare