Tort de frisca cu gutui

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Torturi
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 5 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 400 ml      Frisca
  • 150 grame      gem
  • Mere      fructe
  • 10 linguri      ulei
  • 1 pachet      praf de copt
  • 15 linguri      zahar tos
  • 10 buc      oua
  • 11 linguri      faina
  • 100 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se curăţă 6-8 mere de coajă şi cotor. Se unge forma de tort cu margarină Unirea , se pune în fiecare măr 1 linguriţă gem de gutui şi puţină margarină apoi se dă la cuptor 20 minute.

2. Se separaă albuşurile de gălbenuşuri şi se bat spumă tare. Se adaugă 10 linguri zahăr şi bate până se topeşte. Gălbenuşurile se freacă cu uleiul, se adaugă peste albuşuri apoi vanilia, praful de copt şi făina amestecând de sus în jos.

3. Se toarnă compoziţia peste blat şi se coace 40-45 minute. Siropul se prepară din 500 ml apă şi zahăr pe foc. Se însiropează cu grijă blatul rece şi se îmbracă în frişca bătută cu întăritor.


Retete similare