Tort de iarna

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Torturi
Dificultate
Timp 90 min

Ingrediente

  • 400 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Blatul Ouale se separa;albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana ce acesta se dizolva,se adauga margarin partial topita si se omogenizeaza;se adauga si laptele si albusurile batute,iar la sfarsit se incorporeaza faina amestecata cu praf de copt.Compozitia nu este curgatoare;se imparte in 5 parti egele si se coc 5 foi intr-o tava de 26 cm,pana se rumenesc pe margini foile.

2. Crema ganche Ciocolata se rupe bucati si se topeste la bain-marie,dar nu se fierbe.Se omogenizeaza si se da “glazura” la frigider aprox 2 ore.Dupa 2 ore se scoate vasul si se mixeaza pana devine o crema spumoasa,deschisa la culoare.Se pun 2-3 linguri de crema deoparte pentru ornat.

3. Crema de lamaie Laptele si zaharul se pun intr-o cratita la foc mediu pana se dizolva zaharul.Faina se amesteca cu amidonul si se toarna un polonic de lapte cald si se amesteca energic pentru a nu ramane cocoloase.Amestecul de faina se toarna in fir subtire peste lapte si se tine pe foc amestecand incontinuu pana se ingroase.Se lasa la racit.Margarina la temperatura camerei se mixeaza cu o lingura de zahar pudra pana devine o crema spumoasa,apoi se adauga crema de lapte racita si se amesteca bine;se rade coaja de lamaie si se amesteaca. Asamblare: Pe un platou se pune prima foaie de blat,1/2 din crema ganche,a doua foaie de blat,1/2 crema de lamaie,blatul 3,crema ganche,blatul 4,crema de lamaie si ultimul blat! Tortul se imbraca in frisca batuta.Ciocolata se topeste impreuna cu laptele,se lasa la racit putin,se toarna intr-o punga care se inteapa cu o scobitoare si se decoreaza tortul.Crema se pune intr-un pos si se fac rozete pe tort.


Retete similare