Tort de lamaie cu nuci

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Torturi
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 300 ml      Frisca
  • 200 grame      nuca
  • Lamai      fructe
  • 500 grame      zahar tos
  • 6 buc      oua
  • 150 grame      faina
  • 200 grame      margarina Unirea pentru creme
  • 50 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Blat: 200 g zahar, 150 g faina, 5 oua, 50 g margarina Unirea, 100 g nuci pisate. Blatul se realizeaza din margarina bine frecata cu zahaul si faina pana se obtine o compozitie omogena in care zaharul este complet topit si se amesteca cu olbusurile batute spuma. Se toarna compozitia intr-o forma rotunda si se coace la foc mic avand grija sa nu se arda. Se scoate si se lasa la racit dupa care se taie in blaturi.

2. Crema: 200 g zahar, 200 g margarina Unirea pentru creme, 1 ou, 100 ml zeama de lamaie, 100 g nuci pisate. Crema se prepara din zaharul frecat bine cu margarina Unirea pentru creme, nuci pisate, la care se adauga pe rand galbenusul, zeama de lamaie si coaja rasa de lamaie.

3. Glazura: 300 g frisca, 50 g fructe confiate. Dupa ce s-a racit blatul, se taie in trei bucati, fiecare se insiropeaza, se unge cu crema, se suprapun si se orneaza cu frisca si fructe confiate.


Retete similare