Tort de mere intregi

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • Mere      fructe
  • 6 linguri      ulei
  • 1 pachet      praf de copt
  • 250 grame      zahar tos
  • 6 buc      oua
  • 6 linguri      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Merele se curata de coaja si scobesc. Margarina si 230 g zahar se topesc pe aragaz dupa care se aseaza merele in cerc pana se umple oala, dupa care se baga la cuptor pana se coc merele.

2. Separat se face blatul de pandispan ( 6 oua, 6 linguri zahar, 6 linguri ulei, 6 linguri faina si praf de copt).

3. Se scot merele din cuptor se toarna compozitia de pandispan si se introduce la cuptor in continuare pana la coacerea completa a blatului. Dupa ce s-a copt se insiropeaza cu zeama de la mar si se rastoarna cu o farfurie in capat invers si se orneaza de preferinta cu frisca.


Retete similare