Tort de mere

Categorie Prajituri rapide
Tip prajitura Torturi
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 1 lingurite      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 250 ml      Frisca
  • Mere      fructe
  • 1 pachet      praf de copt
  • 1 pliculet      zahar vanilat
  • 3 linguri      zahar tos
  • 5 buc      oua
  • 3 linguri      faina
  • 20 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. In cratita in care doriti sa faceti tortul, se caramelizeaza 3 linguri de zahar, se intinde pe toata suprafata cratitei, inclusiv pe pereti. Se aseaza merele decojite si fara cotor. Daca nu aveti dispozitiv de scoatere a cotorului, taiati marul in 2 si scoateti cotorul cu o lingura mica dupa care le asezati in tava ca si cum a-ti forma un mar intreg.dispoi

2. Blatul se face astfel: Albusul se bate spuma iar galbenusurile sunt frecate cu zaharul vanilinat, esenta de vanilie si 1 lingura zahar tos. Se adauga faina si praful de copt nestins. Inainte sa puneti compozitia peste mere, le lasati pe acestea la cuptor timp de 5 minute si dupa aia adaugati compozitia.

3. Lasati tortul in cuptor timp de 30 de minute si dupa ce-l scoateti in lasati la racit cam 20 d minute. Cand il puneti pe platou veti intoarce cratita in asa fel incat tortul sa vina pe platou cu merele in sus si blatul in jos. PPeste el pune-ti frisca si decorati cu martipan ( in cazul meu ). Pofta Buna!


Retete similare