Tort de mere

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Torturi
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 100 grame      nuca
  • Mere      fructe
  • 1/2 pachet      praf de copt
  • 25 grame      zahar vanilat
  • 100 grame      zahar tos
  • 5      oua
  • 0 ml      lapte
  • 100 grame      faina
  • 200 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Intr-o oala se topeste margarina cu 4 linguri de zahar. Se curata si se gauresc merele apoi se aseaza in oala cu margarina si zaharul topit, gaurile se pot umple cu bucatele de mere, cirese sau nuci.

2. Se pune la cuptor sa se inmoaie merele, cam 20 min. Din cand in cand se stropesc merele cu margarina topita din oala, sau daca reusiti chiar sa le intoarceti.

3. Se bat albusurile, apoi se adauga pe rand 5 linguri de zahar, apoi adaugam galbenusurile. Praful de copt se amesteca cu faina. Cu o lingura adaugam cele 5 linguri de faina pe rand, amestecand usor, sa nu ramana cocoloase. Cand s-au inmuiat merele, turnati deasupra aluatul, si bagati in cuptorul incalzit. Se tine la foc mic. Verificati cu o scobitoare aluatul: cand nu ramane numic lipit de ea, e gata. Se rastoarna tortul, se lasa la racit, apoi se orneaza cu frisca si fructe. Pofta buna si sarbatori fericite la gura sobei !


Retete similare