Tort de mere

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Torturi
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • scortisoara      condimente
  • Mere      fructe
  • 100 grame      zahar vanilat
  • 300 grame      zahar tos
  • 4      oua
  • 100 grame      faina
  • 125 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Merele se curata de coaja si se lasa intregi. . Intr-o cratita se presara zaharul peste care se pun cubulete de margarina. Se aseaza merele unul cate unul, se presara cu scortisoara si, in locul cotoarelor se introduc cubulete de margarina.

2. Cratita se introduce in cuptorul fierbinte si se tine cca 15 min, pana ce se inmoaie merele si se topeste zaharul. Peste merele astfel preg─âtite se toarna blatul preparat in felul urmator: se separa ouale, se bat albusurile spuma impreuna cu zaharul si vanilia. Se adauga galbenusurile si faina. Cratita se introduce din nou in cuptor pana se coace si blatul.

3. Cand este gata se scoate cratita si se rastoarna pe un platou. Dupa ce s-a racit, tortul se poate orna cu frisca. Pofta buna!


Retete similare