Tort de mere si crema de zahar ars

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Torturi
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 5 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 500 ml      Frisca
  • Mere      fructe
  • 250 grame      zahar tos
  • 10 buc      oua
  • 600 ml      lapte
  • 150 grame      faina
  • 200 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. In vasul in care veti coace blatul puneti 150 g zahar tos si miscati de cratita astfel incat sa se formeze un strat uniform pe peretii cratitei Se da deoparte cand zaharul este caramelizat. Crema: Ouale se bat cu zaharul, praful de sare si aromele pana se intaresc. Apoi se toarna treptat laptele caldut. Se toarna in cratita cu zaharul caramelizat si se pune la copt la foc mediu spre mare in cuptorul preincalzit. Merele se spala, se curata de coaja, se taie in jumatati si se curata de cotor, dupa care se taie felii subtiri.

2. Blat: Se aleg galbenusurile de albusuri. Galbenusurile cu zaharul,sarea si esentele se bat pana se intaresc. Se bat albusurile pana devin o spuma tare. Apoi se toarna treptat crema de galbenusuri, margarina si faina, care se pun pe rand cu o lingura. Se scoate crema de zahar ars si se aranjeaza intr-un strat uniform o parte din feliile de mere, dupa care care se toarna o parte din aluat (dar mai putin de jumatate) si se niveleaza. Se pune alt strat de mere si apoi se toarna restul de aluat care se va nivela cat mai bine. Se pune la copt la foc mediu in cuptorul preincalzit. Atunci cand s-a rumenit bine pe deasupra, se scoate.

3. Platoul pe care va ramane tortul se pune deasupra cratitei si cu mare grija, tinand bine de platou si manerele cratitei, se intoarce cratita invers, astfel incat tortul sa cada pe platou. Se lasa la racit la temperatura camerei. Cand s-a racit, se va imbraca intr-un strat mai gros de frisca si se va decora cu diverse decoratiuni.


Retete similare