Tort de migdale

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Torturi
Dificultate
Timp 50 min

Ingrediente

  • 330 grame      ciocolata
  • 40 grame      cacao
  • 180 grame      zahar tos
  • 9      oua
  • 110 grame      margarina Unirea pentru creme
  • 40 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Blat: 150 grame pasta de migdale, 100 grame zahar, 40 grame cacao, 40 grame margarina Unirea, 5 oua Crema: 250 grame ciocolata amaruie, 4 galbenusuri, 80 grame zahar, 50 ml apa, 110 grame margarina Unirea pentru creme, 200 ml frisca Glazura: 80 grame ciocolata amaruie, 100 ml frisca

2. Se amesteca pasta de migdale cu un ou intreg. Se adauga pe rand galbenusurile de la cele 4 oua ramase si 50 grame zahar. Se amesteca bine pana devine o crema omogena. Se bat spuma albusurile cu 50 grame zahar si se incorporeaza in primul amestec. Se adauga faina, cacaoa, margarina topita usor si se toarna totul intr-o forma rotunda, unsa cu margarina. Se coace in cuptorul incalzit, foc potrivit timp de 25 minute.

3. Intre timp se topesc 110 grame margarina Unirea pentru creme, se amesteca cu 200 grame ciocolata amaruie. Se bat galbenusurile si se toarna peste ele un sirop facut din 80 grame zahar si 200 ml frisca. Se taie blatul in 4 felii si se garniseste fiecare felie cu aceasta crema. Se lasa la rece timp de doua ore. 100 ml frisca se da in clocot, dupa ce se ia de pe foc se adauga 80 grame ciocolata taiata fin. Se amesteca bine si se glaseaza tortul. Se mai introduce in frigider timp de 15 minute.


Retete similare