Tort de nuca si budinca

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Torturi
Dificultate
Timp 40 min

Ingrediente

  • 150 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Pentru blat: 4 oua, 150 g margarina, 150g zahar, 50g cacao, 150g nuci macinate, 1 lingura faina, 1 plic praf de copt, 1 praf de sare. Pentru crema: 2 pachete gelatina, 500 ml lapte, 1 plic budinca de vanilie, 50 g zahar, 1 cutie frisca Hulala, 500 ml visinata.

2. Pui zaharul sa se topeasca, apoi il amesteci repede cu margarina si adaugi galbenusurile, cacao, praful de copt amestecat cu faina, nucile. Albusurile le bati spuma sau cu un praf de sare si le incorporezi si pe ele amestecand bine cu restul.

3. Crema: Inmoi gelatina in apa rece, amesteci separat budinca cu un pic de lapte rece, apoi o fierbi 2 minute cu restul de lapte fierbinte si zaharul. Lasi budinca sa se raceasca si apoi adaugi gelatina, 2-3 linguri de frisca batuta. Cu aceasta crema umpli blatul racit si taiat in doua. Cu restul de frisca imbraci tortul.


Retete similare