Tort de portocale

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Torturi
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • Portocale      fructe
  • 1 pachet      praf de copt
  • 16 grame      zahar vanilat
  • 425 grame      zahar tos
  • 6      oua
  • 300 grame      faina
  • 150 grame      margarina Unirea pentru creme
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Blat: 300 g faina, 300 g zahar, 250 g margarina Unirea, 6 oua, 1 pachet praf de copt, 2 plicuri zahar vanilat, putina sare Crema: 200 g alune, 100 g smantana, 100 g zahar pudra, 150 g margarina Unirea, 150 g dulceata de portocale, 20 ml esenta de portocale Sirop: 250 ml apa, 125 g zahar, zeama de la doua portocale, 20 ml esenta de portocale Decor: 1 cutie frisca Hulala (250 g), 1 portocala

2. Preparare blat: Margarina Unirea se freaca spuma cu zaharul si zaharul vanilat, se adauga galbenusurile, puse unul cate unul, coaja de portocale rasa, praful de copt stins cu zeama de portocala si faina, iar la sfarsit se adauga albusurile batute bine cu putina sare. Se toarna compozitia intr-o forma de tort unsa cu margarina Unirea si presarata cu faina. Se coace la foc potrivit timp de 40 minute. Dupa ce s-a racit bine se taie in trei straturi care se insiropeaza si se umplu cu crema.

3. Crema: smantana se amesteca cu zaharul, se adauga alunele prajite si macinate, margarina frecata bine si se omogenizeaza compozitia. La sfarsit se adauga dulceata de portocale. Siropul se prepara din 250 ml apa care se fierbe impreuna cu zaharul, se lasa sa se raceasca si se adauga esenta de portocale si zeama a doua portocale. Dupa ce am pus si crema, lasam tortul 25 minute la rece, apoi il decoram cu frisca dupa imaginatie si cu felioare de portocala.


Retete similare