Tort de portocale

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Torturi
Dificultate
Timp 180 min

Ingrediente

  • 500 ml      Frisca
  • 1 linguri      ulei
  • 0.5 pachet      praf de copt
  • 1 pliculet      zahar vanilat
  • 370 grame      zahar tos
  • 6 buc      oua
  • 1000 ml      lapte
  • 12 linguri      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Blat: 6 oua, 6 linguri zahar, 6 linguri faina, 1 zahar vanilat, suc fresh portocale 0.5l, o lingura ulei, 1/2 plic praf de copt Crema: 1 pachet Unirea, o cana zahar 250 g, 6 linguri faina, 1l lapte, 1 kg portocale, frisca vegetala 0.5l

2. Blat: se bat spuma albusurile de la oua cu zaharul, galbenusurile se bat separat cu o lingura ulei. Se amesteca cele 2 compozitii si se incorporeaza faina, praful de copt, zaharul vanilat. Se coace 45 min.

3. Crema: se pun la fiert 0.5l lapte, un pachet margarina Unirea, zahar si se omogenizeaza. Separat se amesteca restul de lapte cu cele 6 linguri de faina, apoi se toarna peste laptele cu margarina si zahar si se amesteca continuu pentru a nu face cocoloase. Se lasa la racit, apoi se incorporeaza in crema frisca. Se pregateste tortul punand alternativ un strat portocale felii, un strat crema, un blat, apoi se orneaza cu frisca.


Retete similare