Tort de post

Categorie Prajituri de Post
Tip prajitura Torturi
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 30 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • scortisoara      condimente
  • 150 grame      amidon
  • Mere      fructe
  • 100 grame      ciocolata
  • 125 grame      margarina Unirea Original
  • 500 grame      faina
  • 1000 grame      zahar tos
  • 1 pachet      praf de copt

Mod de preparare

1. Blatul: se pun intr-un bol un pahar (250 ml) de zeama de portocala un pahar si jumatate de apa minerala,125.gr de margarina Unirea topita, 2 pahare zahar 1lingurita de scortisoara macinata,100gr nuca de cocos sau nuca macinata,1 praf de copt, se amesteca toate cu mixerul si se adauga faina cit cuprinde ca sa se poata turna ca un chec (aproximativ 500 gr. Se coc trei foi in tava tapetata cu hirtie de copt.

2. Crema: se curata de coaja si se taie felii subtiri 1,5 kg de mere. Se pune pe foc o cratita cu 400 ml de apa cu 500 gr zahar si esenta de vanilie. Cand fierbe siropul se aduga merele si se fierb pina se moaie putin, se adauga 150 gr amidon dizolvat cu 100 ml apa rece si se amesteca bine, se lasa sa se inchege crema apoi se lasa putin la rece.

3. In tava de tort cu cerc detasabil se pune prima foaie bine insiropata cu un sirop din apa cu zahar si esenta dupa preferinta, 1/3 din crema cu mere, urmatoarea foaie insiropata, iar crema, ultima foaie si din nou crema. Se da tortul la frigider se lasa sa se raceasca bine, se scoate cercul si se toarna deasupra o glazura facuta astfel: se pune la foc intr-o craticioara 2 linguri de apa 2 linguri de zahar 1 lingura margarina iar atunci cand clocoteste se adauga 100 gr ciocolata de post se amesteca pana se topeste ciocolata.


Retete similare