Tort de sarbatoare

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Torturi
Dificultate
Timp 120 min

Ingrediente

  • 30 grame      amidon
  • 300 grame      ciocolata
  • 200 grame      faina
  • 200 ml      lapte
  • 100 grame      margarina Unirea Original
  • 250 grame      margarina Unirea pentru creme
  • 4 buc      oua
  • 1 pachet      praf de copt
  • 270 grame      zahar tos
  • 1 pliculet      zahar vanilat

Mod de preparare

1. Preparare blat Ingediente blat: 100g margarina Unirea Original, 200g faina, 120g zahar, 4 oua, 100g ciocolata cu lichior, 1 zahar vanilat, 1 praf de copt, esenta de migdale.Frecati margarina cu zaharul, adaugati cele 4 oua, ciocolata topita, iar la sfarsit adaugati faina amestecata cu praful de copt. Aluatul obtinut il puneti in tava tapetata cu hartie de copt si o puneti la cuptor pentru 30 de minute.

2. Preparare Crema de migdale. Ingediente: 200g margarina Unirea Creme, 200ml lapte, 150g zahar, 3 linguri de amidon alimentar, 80g fulgi de migdale, esenta de migdale. Preparare crema: Puneti la fiert jumatate din catintatea de lapte cu zaharul. Laptele ramas il amestecati cu amidonul si adaugati totul peste prima compozitie cand aceasta clocoteste. Lasati sa fiarba pana se ingoasa. Bateti margarina spuma, o amestecati cu crema calduta si cu fulgii de migdale pe care i-ati prajit, iar la sfarsit adaugati esenta de migdale. Crema de fructe Ingediente: 50g margarina Unirea Creme, 400ml frisca lichida, 100g ciocolata alba, fructe. Prepare crema: Pe baia de aburi topiti margarina si ciocolata. Bateti frisca si adaugati ciocolata topita, iar la sfarsit fructele.

3. Asamblare si decorare tort: Blatul il taieti in 3 parti egale, apoi insiropati fiecare parte cu un sirop fiert din apa, zahar si esenta de migdale. Asezati o parte din blat pe un platou, intideti crema de migdale, adaugati a doua parte de blat, apoi crema de fructe si apoi ultima parte de blat. Pentru decorare tort folosim: 100g ciocolata cu lichior, 80g fulgi de migdale, 250ml frisca lichida, bomboane decorative. Topiti pe baie de aburi ciocolata, apoi formati cateva stelute in care incorporati cateva bombonae decorative. Imbracati tortul pe margine cu ciocolata topita si decorati cu fulgi de migdale. Deasupra adaugati frisca si stelutele de ciocolata. Pofta buna!


Retete similare