Tort de sarbatoare

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Torturi
Dificultate
Timp 120 min

Ingrediente

  • 30 grame      amidon
  • 300 grame      ciocolata
  • 1 pachet      praf de copt
  • 1 grame      zahar vanilat
  • 270 grame      zahar tos
  • 4      oua
  • 200 ml      lapte
  • 200 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea pentru creme
  • 100 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Ingrediente blat: 100 g margarina Unirea Original, 200 g faina, 120 g zahar, 4 oua, 100 g ciocolata cu lichior, 1 zahar vanilat, 1 praf de copt, esenta de migdale. Se freaca margarina cu zaharul, adaugam cele 4 oua, ciocolata topita, iar la sfarsit se adauga faina amestecata cu praful de copt. Aluatul obtinut se pune in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pentru 30 de minute.

2. Crema de migdale. Ingrediente: 200 gr margarina Unirea Creme, 200 ml lapte, 150 gr zahar, 3 linguri de amidon alimentar, 80 gr fulgi de migdale, esenta de migdale. Preparare crema: Punem la fiert jumatate din catintatea de lapte cu zaharul. Laptele ramas il amestecam cu amidonul si adaugam totul peste prima compozitie cand aceasta clocoteste. Lasam sa fiarba pana se ingroasa. Batem margarina spuma, o amestecam cu crema calduta si cu fulgii de migdale pe care i-am prajit, iar la sfarsit adaugam esenta de migdale. Crema de fructe. Ingrediente: 50 gr margarina Unirea Creme, 400 ml frisca lichida, 100 gr ciocolata alba, fructe. Prepare crema: Pe baia de aburi topim margarina si ciocolata. Batem frisca si adaugam ciocolata topita, iar la sfarsit fructele.

3. Blatul il taiem in 3 parti egale, apoi insiropam fiecare parte cu un sirop fiert din apa, zahar si esenta de migdale. Asezam o parte din blat pe un platou, intidem crema de migdale, adaugam a doua parte de blat, apoi crema de fructe si apoi ultima parte de blat. Pentru decorare tort folosim: 100 gr ciocolata cu lichior, 80 gr fulgi de migdale, 250 ml frisca lichida, bomboane decorative. Topim pe baie de aburi ciocolata, apoi formam cateva stelute in care incorporam cateva bombonae decorative. Imbracam tortul pe margine cu ciocolata topita si decoram cu fulgi de migdale. Deasupra adaugam frisca si stelutele de ciocolata. Pofta buna!


Retete similare