Tort de vara

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Torturi
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 350 ml      Frisca
  • 1 linguri      amidon
  • 50 grame      cacao
  • 1 lingurite      praf de copt
  • 2 pliculet      zahar vanilat
  • 200 grame      zahar tos
  • 3 buc      oua
  • 150 ml      lapte
  • 250 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Blat: 120 g zahar, 150 ml lapte, 50 g cacao, 250 g margarina, 250 g faina, 3 oua, 1 lingurita praf de copt, 1 plic zahar vanilat. Incingi cuptorul la 180 grade. Amesteci zaharul cu cacaoa, adaugi laptele si margarina si le pui pe foc. Lasi sa fiarba 2-3 minute. Apoi dai la o parte la racit. Adaugi faina in ploaie si amesteci. Separi ouale, adaugi galbenusurile in compozitie, pe rand, apoi praful de copt si zaharul vanilat. Bati albusurile spuma si le inglobezi. Torni compozitia intr-o forma unsa si tapetata cu hartie de copt si coci 40 minute. Lasi la racit, in forma, apoi scoti blatul si il tai pe doua nivele.

2. Crema: 250 g coacaze, 250 g compot de visine, 80 g zahar, 1 plic zahar vanilat, 1 lingura amidon, 1 lingura zmeurata, 350 ml frisca, 50 g fulgi de cocos. Speli coacazele si scurgi compotul de visine. Pastrezi sucul si scoti eventualii samburi. Dai la fiert fructele impreuna cu 125 ml apa, 60 g zahar si zahar vanilat. Amesteci amidonul in suc de visinesi zmeura si il pui in compozitia de fructe. Lasi sa clocoteasca 2 minute, apoi dai totul la racit. Bati 250 ml frisca cu 1 plic praf intaritor si 20 g zahar.

3. Umpli blatul cu compozitia de fructe si dai la rece 3 ore. Prajesti fulgii de cocos si ii lasi sa se raceasca. Bati restul de frisca si ungi marginea tortului.


Retete similare