Tort delicios

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Torturi
Dificultate
Timp 40 min

Ingrediente

  • 500 ml      Frisca
  • 250 grame      nuca
  • 250 grame      ciocolata
  • 10 grame      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 1 pliculet      zahar vanilat
  • 7 buc      oua
  • 30 grame      faina
  • 200 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu 150 g zahar, apoi se adauga nuca, faina, cacao, esenta, praful de copt si se baga la foc potrivit pentru 50 minute.

2. Crema 1: Intr-o cratita mica se caramelizeza restul de zahar,(nu se lasa sa se arda ), apoi se adauga margarina Unirea si se pune cratita pe baie de aburi, amestecand continuu. Cand se topeste margarina se lasa putin la racit si se adauga pe rand galbenusurile si se mai pune pe baia de aburi pentru 5 minute amestecand bine.

3. Cand se raceste blatul se adauga crema, apoi se topeste ciocolata pe deasupra, iar cand se raceste si ciocolata se pune si frisca. Se lasa la rece cateva ore dupa care se poate servi.


Retete similare