Tort Diana

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Torturi
Dificultate
Timp 90 min

Ingrediente

  • 40 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 500 ml      Frisca
  • 100 grame      nuca
  • Lamai      fructe
  • 100 grame      ciocolata
  • 100 grame      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 100 grame      zahar vanilat
  • 15 buc      oua
  • 10 linguri      faina
  • 400 grame      margarina Unirea pentru creme

Mod de preparare

1. Blatul: Se bat 10 albusuri spuma tare cu putina sare, apoi cu 10 linguri zahar(puse pe rand), se continua pana devine bezea tare. se adauga praful de copt stins in zeama de lamaie,10 linguri faina si se coace la foc moderat 45 min.

2. Intre timp se pregateste crema: 5 oua batute bine cu o cana si jumatate de zahar, cacao se fierb pe baie de aburi pana isi dubleaza volumul, se pune ciocolata rasa (se topeste mai usor) si se lasa la racit. Margarina Unirea pentru creme se freaca spuma cu zaharul vanilat si se adauga treptat din crema de ciocolata.

3. Blatul se insiropeaza cu sirop de visine apoi crema va fi distribuita uniform, adaugandu-se nuca macinata pe fiecare strat .Se orneaza dupa preferinta cu frisca, alune, ornamente de tort.


Retete similare