Tort din foi de napolitana

Categorie Prajituri rapide
Tip prajitura Torturi
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 450 grame      zahar pudra
  • 200 grame      nuca
  • 3 pliculet      zahar vanilat
  • 6 buc      oua
  • 200 ml      lapte
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se bat spuma albusurile adaugandu-se zaharul, galbenusurile pe rand, apoi nuca, pesmetul si praful de copt. Se pune in tava o foaie de napolitana groasa peste care se toarna aceasta compozitir si se coace cu totul.

2. Se lasa sa se raceasca . Crema: 250 g margarina se freaca cu 250 g zahar, o budinca de vanilie, 2 oua, 200 ml lapte se amesteca si se fierbe, apoi se lasa sa se raceasca. Amestecam cele doua creme si adaugam 3 pliculete de zahar vanilat.

3. Blatul racit se stropeste cu rom. Punem crema, apoi inca o foaie de napolitana.


Retete similare