Tort duo

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Torturi
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 30 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 300 ml      Frisca
  • 100 grame      nuca
  • 3 linguri      cacao
  • 350 grame      zahar tos
  • 13 buc      oua
  • 500 ml      lapte
  • 15 linguri      faina
  • 250 grame      margarina Unirea pentru creme

Mod de preparare

1. Tortul se compune din 2 blaturi si 2 creme Blatul 1: separam albusele de la 6 oua si le batem cu 6 linguri zahar, adaugam 6 linguri faina amestecata cu 2 linguri cacao si o lingura esenta de rom. Compozitia obtinuta o punem la cuptor in tava rotunda tapetata cu hartie de copt. Pana blatul se coace pregatim Blatul 2: procedam la fel ca la blatul 1 doar ca nu mai punem cacao si esenta ca sa obtinem un blat alb. Cand se racesc blaturile le taiem pe fiecare in doua foi.

2. Crema 1: amestecam 100 gr nuca macinata,100 gr zahar, o lingura faina, 200 ml lapte si punem la foc mic, amestecam mereu pana se face o budinca. La sfarsit adaugam o lingura esenta de rom si lasam sa se raceasca dar nu de tot, apoi incorporam crema fiarta in 100 gr margarina Unirea . Crema 2: batem un ou cu 100 gr zahar, adaugam 2 linguri faina, 2 linguri cacao, 200 ml lapte si facem din nou o budinca pe foc. Cand e gata punem 2 linguri esenta de rom si cand aproape s-a racit amestecam cu margarina Unirea150 gr. Din 100 ml lapte, 1 lingura zahar si 1 lingura esenta de rom facem un sirop fiert cu care vom insiropa blaturile.

3. Asezam pe platou o foaie alba, insiropam cu 1/3 din siropul racit, intindem 1/2 din crema cu cacao, presaram 1/2 din stafide, punem foaie de blat maro, sirop 1/3,crema de nuca toata, alt blat alb, sirop 1/3 , crema de cacao ramasa si stafidele, acoperim cu foaia maro. Imbracam tortul cu frisca batuta bine si decoram cu margarete sau dupa preferinte.


Retete similare