Tort Emi

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Torturi
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 130 grame      zahar pudra
  • Lamai      fructe
  • 5 linguri      ulei
  • 250 grame      zahar tos
  • 8 buc      oua
  • 290 linguri      lapte
  • 330 grame      faina
  • 125 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Blat: 8 oua, 250 g zahar, 250 g faina, 5 linguri ulei, mirosuri si sare. Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma cu sarea si zaharul si galbenusurile se bat separat cu uleiul. Peste albusurile batute spuma se adauga usor galbenusurile, cantitatea de faina si mirosurile. Blatul se coace intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt, cuptorul fiind preincalzit. Se coace la foc potrivit. Dupa ce s-a copt blatul, se lasa la rocit si apoi se taie pe lung in trei sau patru parti in functie de inaltimea blatului. Se insiropeaza primul blat cu sirop de la compotd e ananas peste care punem crema de ciocolata (Finetti, Nutella) peste care se pun bucati de ananas din compot. Se pune al doilea blat, se insiropeaza cu sirop de ananas, peste care punem jumatate din crema.

2. Crema: 4 linguri faina (80 g), 4 linguri lapte rece (40 g), 250 ml lapte, 130 g zahar pudra, o lamaie. Se amesteca 4 linfuri de faina cu 4 linguri lapte rece, apoi se adauga 250 ml lapte, se pune la foc sa fiarba amestecand mereu sa nu se formeze cocoloase. Se adauga 130 g zahar pudra peste amestecul de lapte si faina si amesteca pana se ingroasa. Apoi se da deoparte si se lasa la racit. Separat se freaca 125 g margarina Unirea in care se incorporeaza putin din campozitia de lapte de mai sus. Astfel rezulta o crema pufoasa peste care adaugam zeama de la o lamaie.

3. Se pune cel de al treilea blat, se insiropeaza si se pune cealalta jumatate de crema peste care se pune ultimul blat. Glazura: ciocolata menej, cateva linguri de zahar, cateva linguri de apa, 3-4 linguri de Finetti. Se topeste ciocolata (cantitate dupa preferinte) cu cateva linguri de zahar si cateva linguri de apa, in functie de cantitatea de ciocolata, intr-o cratita. Dupa ce s-a topit ciocolata, cratita se da deoparte de oe foc si se amesteca cu 3-4 linguri Finetti, astfel compozitia devine usor de intins pe umtimul blat.


Retete similare