Tort evantai

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Torturi
Dificultate
Timp 120 min

Ingrediente

  • 650 ml      Frisca
  • 600 grame      ciocolata
  • 1 pachet      praf de copt
  • 1 pliculet      zahar vanilat
  • 110 grame      zahar tos
  • 3 buc      oua
  • 260 grame      faina

Mod de preparare

1. Blat 1: 2 oua,50g zahar tos, 1 plic zahar vanilat, 60g faina,1/4 plic praf de copt, 1 lingura apa. Se bat spuma ouale cu zaharul, zaharul vanilat si o lingura de apa. Se adauga faina amestecata cu praful de copt, se pune compozitia intr-o tava de tort tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit. Blat 2: 1 ou,60g zahar tos,75ml margarina lichida Unirea,200g faina,1/2 plic praf de copt. Se amesteca aceste ingrediente,iar aluatul rezultat se acopera cu folie si se da la rece o jumatate de ora.Aluatul se imparte in trei. Se intinde o foaie subtire, care sa aiba aceeasi dimensiune cu blatul 1, se coace in tava aragazului tapetata cu hartie de copt. La fel se procedeaza si cu cea de-a doua parte. Din restul de aluat se intinde o foaie si se taie in 12 felii. Se aseaza distantate in tava si se pun la copt.

2. Crema mousse de ciocolata: 400ml frisca lichida, 200ml frisca lichida batuta, 400g ciocolata amaruie, 10g gelatina. Se pune la inmuiat in apa rece gelatina. Ciocolata se topeste in frisca lichida. Gelatina se pune la bain marie sa se topeasca, apoi se adauga peste ciocolata. Cand crema s-a mai racit se incorporeaza si frisca batuta. Patru linguri din aceasta crema se va opri pentru decor. Glazura: 200g ciocolata amaruie, 50ml frisca lichida. Ciocolata impreuna cu frisca se topeste si se glazureaza cele 12 felii. Dupa preferinta fiecaruia, se pun bombonele decorative sau se lasa simple. Se lasa sa se intareasca ciocolata.

3. Se aseaza pe platou unul din blatul 2, se pune inelul pentru torturi de jur imprejur. Se adauga un strat subtire de crema,apoi blatul 1, strat subtire de crema, celalalt blat 2 si deasupra restul de crema. Se da la rece 3 ore. Dupa acest timp se indeparteaza inelul, se spriteaza pe tort 12 rozete din crema mousse pusa deoparte. Pe ele se aseaza feliile de blat in forma de evantai.


Retete similare