Tort felie de pepene

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Torturi
Dificultate
Timp 100 min

Ingrediente

  • 10 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 900 ml      Frisca
  • 100 grame      ciocolata
  • 30 grame      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 1 grame      zahar vanilat
  • 240 grame      zahar tos
  • 5 buc      oua
  • 150 grame      faina
  • 150 grame      margarina Unirea pentru creme
  • 50 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Ingrediente pentru blat: 5 oua, 150 g faina, 140 g zahar tos, 50 g margarina Unirea Original, 1 praf de copt, 1 zahar vanilat, esenta de rom, 25 g migdale macinate, 30 g cacao. Pentru crema: 150 g margarina Unirea pentru Creme, 3 oua, 6 linguri de zahar, 100 g ciocolata, 400 ml frisca lichida. Pentru decor: struguri albi, struguri negri, o rodie, 500 ml frisca lichida.

2. Preparare blat: Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma tare cu un pic de sare, apoi adaugam zaharul tos, vanilat si esenta de rom omogenizand bine compozitia. Adaugam treptat galbenusurile, apoi margarina topita, migdalele macinate, cacaua, faina amestecata cu praful de copt. Punem compozitia in tava speciala pentru tort si dam la cuptor pentru 30 minute. Preparare crema: Ouale si zaharul se amesteca pe baie de abur pana se ingroasa, se adauga ciocolata rupta in bucatele,se amesteca pana se topeste, se da deoparte si se lasa la racit. Margarina se topeste partial, (sa mai ramana cateva bucatele intregi), apoi o mixam din nou pana obtinem o crema pufoasa. Peste crema de margarina se adauga cea de ciocolata, omogenizand compozitia, iar la sfarsit frisca batuta nu foarte tare si se amesteca usor de jos in sus.

3. Asamblarea tortului: Taiem blatul de tort in doua pe vertical. Insiropam ambele foi de blat cu sirop, facut din cateva linguri de zahar pe care il caramelizam apoi adaugam apa si lasam sa se topeasca zaharul caramelizat. Siropul il lasam la racit si adaugam esenta de rom. Punem prima felie de blat, umplem apoi cu crema, adaugam si cel de-al doilea blat si apoi ii dam o forma de pepene. Decoram tortul cu frisca si il ornam: coaja pepenelui o facem din struguri albi, miezul pepenelui din rodie,iar semnintele de pepene din struguri negri.


Retete similare