Tort festiv cu fructe

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Torturi
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 25 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 1000 ml      Frisca
  • Lamai      fructe
  • 8 linguri      ulei
  • 2 cana      zahar tos
  • 8 buc      oua
  • 2 cana      faina
  • 250 grame      margarina Unirea pentru creme

Mod de preparare

1. Se pun la fiert 8 linguri de apa cu cele 2 cani de zahar. Se fierbe siropul pana se topeste zaharul. Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma si se toarna cate putin din siropul fierbinte in albus batand continuu.

2. Se adauga galbenusurile unul cate unul, pana la epuizarea lor, continuand baterea compozitiei. se adauga aromele, 8 linguri ulei si faina. Se amesteca usor, pana se omogenizeaza compozitia.

3. Se unge o forma rotunda de tort cu ulei,se tapeteaza cu hartie de pergament fundul vasului si se toarna compozitia. Se coace la foc potrivit 45 min. Se taie blatul; pe primul se intinde margarina frecata, se adauga feliile de fructe si frisca, se repeta cu al 2 lea blat ,la al 3 lea se imbraca in frisca,se orneaza cu felii de ananas si jeleuri colorate.


Retete similare