Tort festiv cu portocale

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Torturi
Dificultate
Timp 90 min

Ingrediente

  • 15 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 200 ml      Frisca
  • 100 grame      nuca
  • Portocale      fructe
  • 150 grame      zahar tos
  • 7 buc      oua
  • 70 grame      faina
  • 300 grame      margarina Unirea pentru creme
  • 50 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Prima data tapetam tava cu margarina solida Unirea Original si putina faina.Trecem apoi si facem compozitia pentru blat:batem albusurile spuma apoi incorporam pe rand galbenusurile si restul ingredientelor. Coacem la foc potrivit, lasam sa se raceasca apoi taiem blatul in 3 foi.

2. Preparare crema:la bain-marie batem ouale intregi cu zaharul;dupa ce s-a mai racit compozitia, incorporam, treptat margarina Unirea pentru creme si restul ingredientelor. Siropul:fierbem apa cu zaharul 2-3 clocote si adaugam zeama de portocala.

3. Asamblare tort:asezam prima foaie, insiropam si punem 1/3 din crema. Urmeaza a doua foaie insiropata si inca 1/3 din crema. Deasupra se aseaza a treia foaie, insiropam si ungem cu restul de crema. Finisam cu frisca(batem frisca lichida cu zaharul pudra) si decoram cu felii de portocala si kiwi si frunzulite facute din ciocolata alba si neagra topita si bilute argintii (facultativ!).


Retete similare