Tort festiv

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Torturi
Dificultate
Timp 120 min

Ingrediente

  • 50 ml      ulei
  • 20 grame      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 100 grame      zahar tos
  • 200 grame      margarina Unirea Original
  • 100 grame      faina
  • 6      oua

Mod de preparare

1. Se bat galbenusurile cu zaharul ,apoi se adauga uleiul si se bat in continuare pana devine ca o crema. Se adauga faina amestecata cu cacao si praful de copt.Se bat spuma albusurile spuma si se incorporeaza cate putin in aluat.Atentie ,este foarte important sa adaugam albusurile spuma la final,pentru ca blatul sa fie pufos. Turnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul preincalzit,la foc mic,pana se desprind marginile de peretii tavii.Se poate face si testul cu scobitoarea pentru a vedea daca e bine copt.

2. Se scoate blatul din tava si se lasa sa se raceasca. Se topeste putin margarina Unirea in cuptorul cu microunde,apoi se mixeaza cu zaharul.Se adauga apoi branza si esenta de vanilie.Bourbon vanilie de la dr oetker a avut un rol foarte important ,pentru ca i-a dat cremei un gust deosebit de bun.

3. Se prepara apoi glazura conform indicatiilor de pe plic ,doar ca in loc de lapte vom folosi sucul de portocale. Se da deoparte sa se racoreasca avand grija sa mestecam cand si cand ca sa nu formeze pojghita. Se asambleaza tortul astfel:In forma de inima punem mai intai blatul.Apoi intindem uniform crema de branza si dam jumatate de ora la rece,ca sa se intareasca putin. Cand glazura nu mai este foarte fierbinte(dar nici rece de tot nu trebuie sa fie ci calduta) se toarna peste crema de branza apoi se da la frigider Se scoate din forma si se orneaza dupa bunul plac.Eu am ornat-o cu frisca.


Retete similare