Tort festiv

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Torturi
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 100 grame      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 330 grame      zahar tos
  • 11      oua
  • 100 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea pentru creme

Mod de preparare

1. Ingrediente blat: 8 oua, 8 linguri (80g) de zahar, 10 linguri (100g) de faina, 1 praf de copt, esenta de ROM. Se separa ouale, se bat spuma albusurile cu zaharul. Se freaca galbenusurile separat, iar apoi se amesteca cu albusurile si zaharul. Se cerne faina cu praful de copt, se tapeteaza o tava cu faina, se adauga compozitia in tava si apoi se baga la cuptor.

2. Ingrediente crema: 1 pachet (250g) margarina Unirea, 250g zahar, 3 oua, 1 pachet (100g) cacao, 1 plic de frisca, ciocolata neagra pentru decor. Se separa ouale. Se bate margarina cu zaharul si se adauga treptat galbenusurile. Se bat spuma albusurile impreuna cu cacao iar apoi se adauga treptat peste margarina, zararul si galbenusurile preparate anterior. Se adauga apoi esenta de Rom.

3. Dupa ce se scoate din cuptor si este lasat sa se raceasca blatul se taie in 3 straturi egale. Se unge primul strat cu crema, iar apoi se adauga al 2-lea strat. La fel se procedeaza si cu al 2-lea strat, apoi se adauga ultmul strat. Se imbraca tot tortul cu frisca si apoi se decoreaza cu ciocolata.


Retete similare