Tort festiv

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Torturi
Dificultate
Timp 45 min

Ingrediente

  • 240 grame      faina

Mod de preparare

1. Se prepara blatul batand bine albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul, pana se intaresc apoi se incorporeaza galbenusurile zdrobite si faina cernuta. Se toarna intr-o forma rotunda de tort(cu inel detasabil) cu diametrul de 26 cm, apoi se da la copt, la foc potrivit, cca 40 de minute. Blatul rece se taie pe orizontal ,in 3 discuri egale.

2. Se prepara siropul dand in cateva clocote apa cu zaharul si la sfarsit se adauga esenta. Se lasa sa se raceasca bine. Se prepara crema alba de branza ,mixand bine ingredientele si la sfarsit se adauga gelatina hidratata in apa rece apoi topita la bain marin. Crema de ciocolata se prepara la fel mixand ingredientele si adaugand gelatina in acelasi mod.

3. Se monteaza tortul in forma in care l-am copt astfel: se insiropeaza primul disc de blat cu sirop rece, se toarna crema de branza apoi se vine cu cel de-al 2-lea disc de blat si el usor insiropa, se preseaza usor cu mana, se toarna crema de ciocolata si se adauga ultimul disc insiropata deasupra,presand usor cu mana. Se prepara glazura topind la bain marie ciocolata alba apoi incorporam 100 g margarina Unirea Experta si o turnam calda peste tort. In acelasi mod topim si ciocolata amaruie,incorporam margarina Unirea Experta si turnam deasupra, incepand din mijloc spre margine, sub forma de melc apoi cu o scobitoare trasam linii perpendiculare astfel incat sa formam modelul de panza de paianjen. Se da la rece cel putin 2 ore inainte de al servi.


Retete similare