Tort fluturas

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Torturi
Dificultate
Timp 120 min

Ingrediente

  • Lamai      fructe
  • 1 pachet      praf de copt
  • 2 grame      zahar vanilat
  • 500 grame      zahar tos
  • 7 buc      oua
  • 800 ml      lapte
  • 300 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea pentru creme

Mod de preparare

1. Intr-un castron adanc se bat ouale cu 200 gr.zahar pana cand se dizolva zahar si se obtine o compozitie omogena. Se adauga treptat 2oo gr.faina, praful de copt si zaharul vanilat, amestecandu-se foarte bine. Intr-o tava rotunda unsa cu ulei si tapetata cu faina se adauga compozitia obtinuta si da la cuptor pentru 40-45 de minute.

2. Intr-o cratita se fierbe laptele in care s-au dizolvat zaharul si faina pana cand se ingroasa, dupa care se da la o parte. Dupa racire se mai adauga margarina Unirea pt. prajituri si zeama de lamaie, amestecandu-se foarte bine.

3. Blatul se taie in 3 si se umple cu crema de lamaie. Se orneza dupa preferintele fiecaruia.


Retete similare