Tort Ionela

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Torturi
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 250 ml      Frisca
  • Lamai      fructe
  • 1 lingurite      praf de copt
  • 350 grame      zahar tos
  • 9 buc      oua
  • 200 grame      faina
  • 150 grame      margarina Unirea pentru creme
  • 200 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se cerne faina si praful de copt intr un castron. Se bat albusurile bine. Cand sunt batute spuma se adauga 200gr zahar, adaugat treptat, batandu-se pana se topeste. Se adauga galbenusurile, unul cate unul, coaja de la o lamaie si margarina Unirea. Se amesteca bine pana se obtine o compozitie omogena. Se coace 35_40min. Cand s-a racit se portioneaza in 3 foi.

2. Crema: Se storc 5 lamai.Se amesteca pe foc mic zeama de lamaie, celelalte 5 oua, 150gr margarina Unirea pentru creme si cele 150 gr zahar. Dupa ce a dat cateva clocote se ia vasul de pe foc si se lasa compozitia sa se raceasca.

3. Se pune o foaie de blat pe un platou si se adauga crema, se pune a doua foaie si din nou crema, peste care se pune si a treia foaie. Se orneaza cu frisca si fructe dupa bunul plac.


Retete similare