Tort la metru

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Torturi
Dificultate
Timp 35 min

Ingrediente

  • 20 grame      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 8 grame      zahar vanilat
  • 450 grame      zahar tos
  • 5 buc      oua
  • 75 ml      lapte
  • 290 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea pentru creme

Mod de preparare

1. Se bat albusurile spuma, se adauga treptat zaharul, zaharul vanilat, galbenusurile, uleiul, praful de copt. Compozitia de imparte in doua parti egale, intr-una din ele se adauga cacaoa. Se coc in tavi de cozonac cca 40 minute.

2. Crema: 100 g margarina si 100 g zahar se incalzesc pe foc. Dupa ce s-a topit zaharul, se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca. 150 g zahar, 2 linguri faina si laptele se amesteca si se pun pe foc. Dupa ce s-a racit se amesteca cele doua compozitii.

3. Cele doua blaturi se taie felii si se aseaza pe rand cu un strat de crema intre ele. Se taie pe diagonala.


Retete similare