Tort Mary

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Torturi
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • Lamai      fructe
  • 500 grame      margarina Unirea pentru creme

Mod de preparare

1. Blat: se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga treptat zaharul si se bate in continuare. Se incorporeaza zaharul vanilat, coaja de lamaie, faina si nuca amestecandu-se bine prin rasturnare usoara cu lingura. Se unge o cratita cu diametrul de 25 cm (3l) sau o forma speciala, cu margarin a si se tapeteaza cu faina. Se pune compozitia obtinuta si se coace la foc potrivit pana se rumeneste si se desprinde de marginea formei (40-45min) Este indicat a se prepara blatul cu 2-3 zile inainte de ornare pentru a se insiropa ideal.

2. Crema: se amesteca toate ingredientele (mai putin margarina) foarte bine si se pun pe foc amestecandu-se continuu pana se obtine o crema foarte groasa. Se rastoarna intr-un vas in care poate fi mixat si se da la rece. Cand este complet rece, se mixeaza adaugandu-se cele 2 pachete de margarina Unirea pana se obtine o crema spumoasa

3. Siropul: se fierbe apa cu zaharul pana scad la jumatate, cand s-a racit se adauga visinata, esenta de rom, vanilia, coaja de lamaie. Blatul se taie in trei, se insiropeaza si se orneaza cu crema deasupra.


Retete similare