Tort modern

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Torturi
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 300 grame      nuca
  • Lamai      fructe
  • 200 grame      unt
  • 100 grame      ciocolata
  • 50 grame      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 920 grame      zahar tos
  • 8 buc      oua
  • 200 grame      faina
  • 200 grame      margarina Unirea pentru creme

Mod de preparare

1. Blat: 300 g zahar, 4 galbenusuri, 10 linguri apa, 200 g faina, 100 g nuci macinate, 4 albusuri batute spuma, 1 praf de copt, 1 lingurita zeama de lamaie, 1 lingura de rom, vanilie Zaharul se freaca cu galbenusurile, se adauga treptat 10 linguri apa, amestecand continuu, praful de copt stins cu lamaie si vanilia. Se lasa 15 min sa se odihneasca, se adauga faina, nucile si albusurile spuma tare. Se coace in forma unsa si tapetata, la foc potrivit.

2. Crema: 50 g cacao, 4 lingurite esenta de cafea, 320 g zahar, 200 g unt, 200 g margarina Unirea pentru Creme, 4 galbenusuri, 200 g nuci macinate sau taiate bucati, 2 lingurite esenta migdale, o lingurita esenta de rom, o lingurita coaja de lamaie, 100 g ciocolata menaj, putina sare Se amesteca toate ingredientele, untul se freaca spuma si se amesteca cu margarina Unirea, ciocolata topita si cacaoa cernuta. Se adauga esentele, nucile, coaja de lamaie, zaharul si un varf de cutit de sare.

3. Siropul: o conserva compot ananas, 2 lingurite zeama de lamaie, 300 g zahar Se insiropeaza blatul dupa ce s-a racit si taiat in trei, cu siropul fiert obtinut din zahar, zeama de lamaie si zeama din compot. Crema se amesteca cu ananasul din conserva taiat bucati. Se umple blatul cu crema si nuci. Se poate orna, imitand ananasul: un albus se bate spuma cu 140 g zahar pudra si 2 linguri zeama de lamaie. Se unge tortul si se scot ciocuri pe toata suprafata, se lasa sa se usuce pana a doua zi. Cand este uscat, pe fiecare cioc se pune o coacaza.


Retete similare