Tort

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Torturi
Dificultate
Timp 40 min

Ingrediente

  • 400 grame      zahar pudra
  • 200 grame      nuca
  • Portocale      fructe
  • 300 ml      lapte
  • 500 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se folosesc visine din visinata clasica preparata in orice gospodarie. Se iau visine din visinata, li se scot samburii, apoi se scurg usor de alcool pentru a nu fi foarte zemoase. Miezul de nuca se prajeste in cuptor cu atentie sa nu se arda, se curata 3 portocale mici (aproximativ 250 g pulpa) si se taie cubulete. Margarina si zaharul se amesteca pana se obtine o crema omogena. In crema obtinuta se adauga visinele, portocalele, stafidele si nucile amestecandu-se pana se omogenizeaza.

2. Se prepara frisca instant dupa instructiunile de pe plic. Se aseaza blatul pe un platou si se pune crema obtinuta intre foile de blat.

3. Se imbraca cu frisca si se orneaza cu portocale si kiwi ca in imaginea alaturata, apoi se tine la frigider 3 ore. Pofta buna!


Retete similare