Tort

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Torturi
Dificultate
Timp 40 min

Ingrediente

  • 10 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 250 ml      Frisca
  • Portocale      fructe
  • 1 pachet      praf de copt
  • 1 pliculet      zahar vanilat
  • 250 grame      zahar tos
  • 6 buc      oua
  • 500 ml      lapte
  • 300 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea pentru creme

Mod de preparare

1. Blatul: Se freaca galbenusurile cu zahar adaugand din cand in cand cate o lingura de apa si esenta. Separat se amesteca faina cu praful de copt si se adauga putin cate putin in amestecul de galbenusuri. Albusurile se bat spuma si se adauga la amestec. Se unge o forma de tort de 26 cm cu unt si se tapeteaza cu faina, se pune compozitia in forma si se coace la foc potrivit timp de 40 min.

2. Crema: Se prepara budinca conform instructiunilor de pe plic. Dupa ce s-a racit se amesteca cu margarina pentru creme Unirea. Frisca se bate cu mixerul

3. Se taie tortul in trei si se umple cu fructe si cu crema, se orneaza cu frisca.


Retete similare