Tort

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Torturi
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 200 grame      unt
  • 8 linguri      cacao
  • 580 grame      zahar tos
  • 10 buc      oua
  • 200 ml      lapte
  • 220 grame      faina
  • 150 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Blat: 10 albusuri la care se adauga 200 g zahar, 200 g faina si 3-4 linguri cacao. Se bat albusurile cu zaharul pana se face o masa mai consistenta. Crema: 10 galbenusuri se bat cu 200 g zahar, se adauga cate putin 200 ml lapte si se adauga o lingura de faina. se fierbe la foc mic si se amesteca permanent.

2. Separat: se bat 200 de grame de unt cald cu mixerul si se adauga si cealalta compozitie, cea cu galbenusurile. Separat: 9 linguri zahar cu 4 linguri cacao, 4 linguri smantana si 150 grame de margarina.

3. Se amesteca si se fierb la foc mic timp de 5 minute. Se orneaza tortul cu ea.


Retete similare