Tort Pralina

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Torturi
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 50 grame      cacao
  • 250 grame      margarina Unirea pentru creme
  • 100 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile bine cu un praf de sare. Fierbem zaharul si apa pana devin un sirop. Fierbinte il turnam peste albusuri si mixam continuu. Cand am terminat de turnat tot siropul, adaugam galbenusurile si margarina topita. Amestecam faina cu cacaoa si o cernem deasupra. Amestecam cu o lingura pana se omogenizeaza bine toata compozitia. Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu faina. Turnam aluatul, apoi il dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea. Se lasa sa se raceasca.

2. Crema: Se bat cu telul galbenusurile si praful de sare. Separat fierbem un sirop di apa si zahar. Cand incepe sa se lege, se toarna clocotit in fir subtire peste galbenusuri, mixand energic si continuu.

3. Dupa ce se racoreste se amesteca cu margarina frecata, putin cate putin, apoi adaugam cacaoa si esenta. Amestecam pana se omogenizeaza. Dupa ce tortul s-a racit se taie in doua si se insiropeaza cu zeama de compot.Se adauga crema intre blaturi. Glazura: topim ciocolata cu untul. Peste tortul racit adaugam glazura si ornam dupa imaginatie


Retete similare