Tort raw cu fructe

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Torturi
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • Capsuni      fructe
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Stafidele se aleg, se spala in cateva ape, se sterg, apoi se pun intr-un borcan impreuna cu esenta de rom. Miezul de nuca se alege de impuritati, se spala in cateva ape caldute, se scurge bine si se lasa pe un blat de lemn sa se zvante, dupa care se macina. Capsunele se spala sub jet de apa rece, se curata de codite si se taie cubulete de aprox. 0,5 cmc. Ciresele se spala sub jet de apa rece, se curata de codite si de samburi si se taie in sferturi. Piersicile se taie cubulete de 0,5 cmc. Se amesteca fulgii de grau cu fulgii de porumb, stafidele, fructele taiate cubulete si miezul de nuca macinat. Peste acest amestec se toarna siropul de la compot si se amesteca lejer. Se acopera cu folie alimentara si se tine la frigider cateva ore. Cat se raceste blatul, se amesteca margarina cu zaharul pudra pana devine o crema spumoasa. Lamaia se spala si se macina in blender - impreuna cu coaja - si se incorporeaza in crema, apoi se adauga miezul de nuca macinat.

2. Asamblarea tortului: Compozitia pentru foi se imparte in doua. Din jumatate, se aranjeaza (pe platou) un strat, care se repartizeaza uniform si se preseaza usor. Se intinde deasupra jumatate din crema de margarina, apoi a 2-a jumatate de compozitie pentru foaie si se imbraca tortul cu restul cremei.

3. Se decoreaza dupa inspiratie, cu fructe proaspete aranjate cat mai estetic.


Retete similare