1. Aluat: Făina, praful de copt şi cacaua se pun într-un bol şi se amestecă bine.Se adaugă restul ingredientelor şi se amestecă până se obţine un aluat elastic, ca şi compoziţia de la ciocolata de casă, pe care îl punem într-o pungă şi îl lăsăm la frigider pentru o jumătate de oră.
2. Compoziţie: Se amestecă margarina, la temperatura camerei, cu zahărul, cu ouălele puse pe rând, cu brânza, esenţa de vanilie, iar la final se adaugă praful de budincă şi zahărul vaniliat. Totul se mixează bine. Se ia o formă de tort, se unge cu margarină şi se căptuşeşte cu 2/3 din aluat. Marginile aluatului se ridică pe pereţii formei la o înălţime de 2-3 cm. Se toarnă peste aluat compoziţia de brânză. Din restul de aluat se rup bucăţele mici şi se aşează deasupra tortului.
3. Tortul se introduce în cuptorul încins pentru 60 de minute sau mai mult, până se rumeneşte. După ce e copt se lasă la răcit circa 2 ore, după care se poate porţiona si servi.