Tort Ruxandra

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Torturi
Dificultate
Timp 40 min

Ingrediente

  • 150 ml      lapte
  • 200 grame      margarina Unirea Original
  • 250 grame      nuca
  • 6 buc      oua
  • 370 grame      zahar tos
  • 5 pliculet      zahar vanilat

Mod de preparare

1. Bateti albusurile spuma cu zaharul(120g) si un praf de sare.Adaugati galbenusurile unul cate unul,dupa care presarati faina.Amestecati de jos in sus pana se desfac toate cocoloasele. Turnati compozitia intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina.Coaceti la cuptor,la foc moderat,30-35 min.Intre timp,frecati margarina cu zaharul (250g).

2. Fierbeti laptele cu zaharul vanilat.Adaugati nuca si amestecati usor.Dupa ce s-a racit,puneti compozitia de nuca peste spuma de unt. Rastunati apoi blatul peste un servet umezit.Intindeti gemul si rulati cu ajutorul servetului.Strangeti putin,dupa care indepartati servetul.Dupa ce s-a racit,taiati rulada in felii mai goase.

3. Asazati felii de rulada pe fundul si peretii unei cratite tapetate cu ceflofan.Insiropati-le cu putin compot si in golurile ramase puneti visine.In mijloc,intindeti crema de nuci.Asezati deasupra restul feliilor de rulada si insiropati din nou.Acoperiti cu celofan si lasati la rece cateva ore.


Retete similare